Festivals de Calonge

From the blog

Emociona’t amb la SCCC · 25 Anys de Música Global

Com anar-hi

Comprar entrades

Manu Guix, Elena Gadel, Miki Núñez i Paula Giberga, veus

Polifònica de Puig-reig (Josep Maria Conangla i Emmanuel Niubò, directors)

Francesc Cassú, director

Per iniciativa de Narcís Lagares i Josep Lagares, i amb l’impuls i el suport de METALQUIMIA, l’any 2008 va néixer la SIMFÒNICA DE COBLA I CORDA DE CATALUNYA (SCCC), una formació musical inèdita integrada pels instruments de corda d’una orquestra simfònica units al personalíssim so dels instruments de vent de la cobla.

El repertori de la SCCC va estar dedicat els primers anys a la música catalana de tots els temps, amb orquestracions de músics reconeguts de les nostres terres.

L’any 2012 la SCCC es va voler reinventar i rejovenir, gràcies a la unió dels instrumentistes de cobla de La Principal de la Bisbal amb la corda i percussió de la Jove Orquestra de les Comarques Gironines (JOCG), un ambiciós projecte pedagògic que té per objectiu contribuir a la formació dels joves talents musicals i actuar de pont cap a la seva integració al món de les orquestres professionals.

En aquesta nova etapa, la SCCC ha fet un pas ferm cap a la internacionalització i consolidació del projecte, a la vegada que ha incrementat notablement el format de l’orquestra, amb més de 70 músics sota la direcció artística i musical de Francesc Cassú i la direcció tècnica de Jaume Lleixà. En aquests anys, en els seus concerts i enregistraments la SCCC ha col·laborat amb nombrosos artistes i cantants, entre els que destaquen Nina, Pep Poblet, Cris Juanico, Beth, Manu Guix, Elena Gadel, Roger Padullés, Marta Mathéu, Toni Marsol, Gemma Coma-Alaberti la Coral Polifònica de Puig-reig. Els tres darrers discs de la SCCC, Tossudament Llach, Cançó d’amor i de guerra i Llull, van obtenir el Premi Enderrock 2017, 2018 i 2019 al millor disc en la categoria de Clàssica per votació popular.

Fes-te soci dels FMC

  Perquè cal fer-se soci/sòcia? – El fet de soci/sòcia implica un gran estalvi en l’accés als concerts, més que no pas pagant l’entrada de cada concert per separat. – Tindràs accés gratuït a tots els espectacles dels Festivals que, recorda-ho, no només seran a l’estiu, sinó durant tot l’any.[…]

Llegir-ne més »