Festivals de Calonge

From the blog

ANNA FERRER “CANTARES”

Com anar-hi

Comprar entrades

Va de masos!

Els Festivals de Calonge – Espectacles tot l’any us convidem al nou format  “Va de masos!”

Va de masos! és contacte directe amb la natura, amb la pagesia tradicional del nostre poble, és una simbiosi perfecta entre Música, Cultura i Terra. Una oportunitat molt única per assaborir a fons diverses propostes artístiques, a l’hora que ens endinsem en alguns dels racons més desconeguts de la nostra vila.

Anna Ferrer (Menorca, 1993) és una cantant i compositora menorquina vinculada a la música des dels seus 3 anys. Es dedica professional al sector cultural des de la seva incorporació al grup de folk S’Albaida, l’any 2008, amb qui grava dos discs (Xalandria i Soldemà) i es posa en contacte amb referents com Eliseo Parra i Marina Rosell i participa en escenaris de tot el món (Fira Mediterrània de Manresa, IX Concurs Internacional de Folk Cuartu Los Valles a Astúries, Festival de Folk Ollinkan a Mèxic, entre d’altres).

Cursa els estudis superiors de música en l’especialitat de cant jazz a l’ESEM Taller de Músics a Barcelona, on forma part de molts projectes i col·labora amb artistes de renom dins de l’escena folk i de cantautors com ho son Coetus, Toti Soler, Clara Peya o Salvador Sobral. 

Inicia la seva carrera en solitari l’any 2017, amb la publicació del seu primer disc, Tel·lúria, en el que fa un homenatge a la seva estimada illa, Menorca; la gira d’aquest disc la porta a escenaris de les Balears, Catalunya i fins a l’Argentina. L’any 2019 publica KRÖNIA, un segon treball en el que eleva el folklorisme a una sonoritat més universal a través del processament electrònic del so. Amb KRÖNIA expandeix la seva projecció com a solista.

L’any 2020 neix VEGA, un treball codirigit amb Paula Grande que fa revisió del repertori popular de Girona a través de l’arxiu i projecte del Càntut, i en el que les artistes posen al centre el rol de les dones en els últims dos segles a través d’aquestes cançons.

Pel que fa l’espectacle d’avui, Anna Ferrer ret homenatge a una de les tradicions que més connecten als menorquins amb el folklore: els cantares. Boleros, Ranxeres, Jotes, Romanços i part del repertori mariner que han anat configurant el que avui es reconeix com a repertori popular menorquí.

Inclourà també cançons pròpies que l’Anna ha composat inspirada en aquest concepte de folklore més ampli, però no per això, menys propi.

Durada del concert: 60’

Anna Ferrer: veu, guitarra

Gaudiu d’aquesta experiència!

Fes-te soci dels FMC

  Perquè cal fer-se soci/sòcia? – El fet de soci/sòcia implica un gran estalvi en l’accés als concerts, més que no pas pagant l’entrada de cada concert per separat. – Tindràs accés gratuït a tots els espectacles dels Festivals que, recorda-ho, no només seran a l’estiu, sinó durant tot l’any.[…]

Llegir-ne més »