Festivals de Calonge

From the blog

Homenatge a Claude Debussy

CONCERT

MONSIEUR CORCHE

HOMENATGE A CLAUDE DEBUSSY

Claude Debussy (1862-1918) fou una de les figures més importants del canvi de segle XIX al XX. El compositor francès va trencar amb tots els cànons romàntics de la seva època. Les escales modals, pentatòniques o hexatòniques, juntament amb les mixtures, fan de la seva música un univers sonor ple de sensualitat i fantasia, d’evocació a mons eteris, de Faunes que es desperten d’una migdiada o del so del mar. Aquest any és el centenari de la seva prematura mort per malaltia mentre queien les bombes a París, al final de la primera Guerra Mundial.

Carles Font i Turon (Girona, 1989) és llicenciat en interpretació de música en l’especialitat de piano a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Va cursar la titulació sota la direcció de Vladislav Bronevetsky i es va graduar obtenint matrícula d’honor de piano. Va ampliar la seva formació al conservatori Rimsky-Korsakov de Sant Petersburg amb la professora Nina N. Seriogina, on va obtenir el diploma de “Posgraduate Performance Course”. Prèviament havia estat alumne de la professora Núria Cullell, del mestre Leonid N. Sintsev i s’havia graduat de Grau Mitjà al Conservatori de Música Isaac Albéniz de Girona, amb la professora Anna Ferrer. Recentment ha realitzat un Màster d’estudis avançats en interpretació de música clàssica i contemporània amb el professor Denis Lossev a l’ESMUC. Actualment combina l’activitat docent al Conservatori de Música de Girona amb l’activitat concertística.

El pianista Carles Font i Turon ens oferirà una selecció de peces de Claude Debussy o relacionades amb l’autor, alhora que ens donarà a conèixer les poesies dels autors contemporanis a l’homenatjat, que van inspirar aquelles músiques.

Fes-te soci dels FMC

  Perquè cal fer-se soci/sòcia? – El fet de soci/sòcia implica un gran estalvi en l’accés als concerts, més que no pas pagant l’entrada de cada concert per separat. – Tindràs accés gratuït a tots els espectacles dels Festivals que, recorda-ho, no només seran a l’estiu, sinó durant tot l’any.[…]

Llegir-ne més »