Festivals de Calonge

From the blog

Dos Pits i una Poma

Divendres, 09.11.18 / 22:00h

Socis: gratuït / No-socis: 10 €

TEATRE I MÚSICA

UNA SOPRANO ENMIG DE PALS DE FREGAR

 

DOS PITS I UNA POMA. Núria Dardinyà. Direcció Oriol Genís. Recital. 55 minuts.
Elscompositorsd’òperaens han subjugatsovintambpersonatges de dones mortíferes i fatals que trenquen les convencions. Nosaltreshemvolgut posar l’accent en el que també tenend’antihe-roïnescontrastant les sevesactitudsvitalsamb les visions de poetessescom Montserrat Roig, MariaMercèMarçal, Montserrat Abelló.
Tot per dibuixar un retrat de la figura femenina a través de la literatura i la música.

Dos pits i una poma és un recital d’òpera que combina la música amb textos d’autores que ens conviden a una reflexió sobre la situació de la dona a la societat des de diversos punts de vista. Per una banda tenimelsgransautorsd’òpera, Verdi, Puccini, Cilea, Mozart i Wagner que ens han deixat la sevavisiódelspersonatgesfemenins que han creat i que han passat a la història del gran repertorioperístic, i per altrabanda un seguit de textos sobre l’emancipació de la dona escrits per Valerie Solanas, MariaAurèliaCampmany, juntamentambpoemes de MariaMercèMarçal i Montserrat Abelló, que ensofereixen una visió que contrasta ambaquellsretrats de les heroïnesoperístiquespassatspelsedàs de la visió patriarcal d’aquestscompositors.

I tot això per què?Doncs per oferir un recital en el que la música ocupi un llocdestacat i enstransporti a alçàries de bellesa, sense renunciar a les ganes de provocar una reflexió sobre el paper de la dona partintd’unaimatge convencional: la que es guanya la vida netejant i la que viureclosa a casa seva.

Fes-te soci dels FMC

  Perquè cal fer-se soci/sòcia? – El fet de soci/sòcia implica un gran estalvi en l’accés als concerts, més que no pas pagant l’entrada de cada concert per separat. – Tindràs accés gratuït a tots els espectacles dels Festivals que, recorda-ho, no només seran a l’estiu, sinó durant tot l’any.[…]

Llegir-ne més »