Festivals de Calonge

From the blog

Jo Jet i Maria Ribot (Presentació dels festivals 2018)

‘Volíem capturar l’essència del moment, de la cançó, la vibració que molts diuen que ens defineix’. Amb aquest propòsit Jordi Casadesús (La Iaia, Núria Graham) ha produït ‘Lliure o descansar’, el segon treball de Jo Jet i Maria Ribot. Un treball que es publicarà el 18 d’octubre i que es presentarà al cicle Músiques Sensibles per desencadenar després un projecte artístic únic en l’escena musical catalana.

‘Lliure o descansar’ és el segon disc del duet manresà i, a diferència de ‘Viatges i flors’ – un primer disc primaveral i lluminós -, reflecteix la cara nocturna de la vida. A l’escoltar-lo s’hi senten els referents de Bon Iver, Sufjan Stevens, Fink o Jonsi. Al pair-lo se sent respirar i bategar l’espai, el duet cantant junt i la circumstància que envolta la gravació. És un disc honest i viu amb el que Jo Jet i Maria Ribot han explorat nous camins sonors tot mantenint la seva essència. Un so independent, un format clàssic i un plantejament pop: una fórmula única arreu.

La producció de Casadesús ha estat assistida per Mau Boada (Esperit!, Les Aus) com a enginyer de so, una peça clau per fer parlar l’estudi improvisat al centre artístic Konvent de Cal Rosal. Un espai capital per l’escena artística del país que ha acollit la gravació, donant-li característiques úniques com cançons gravades amb 4 micròfons en una escala, bombos fets amb una porta, reverbs autèntiques de diverses sales o sons de l’entorn.

El disc es presentarà al Músiques Sensibles el 29 d’octubre, en plena forma després d’un estiu amb una original gira per terrats i set concerts a Mallorca. La seva publicació serà la punta de llança d’un projecte artístic més extens que ha rebut l’impuls de 320 mecenes a través de la plataforma de micro-mecenatge Verkami. Tota una demostració del suport i fidelitat del públic al duet.

Fes-te soci dels FMC

  Perquè cal fer-se soci/sòcia? – El fet de soci/sòcia implica un gran estalvi en l’accés als concerts, més que no pas pagant l’entrada de cada concert per separat. – Tindràs accés gratuït a tots els espectacles dels Festivals que, recorda-ho, no només seran a l’estiu, sinó durant tot l’any.[…]

Llegir-ne més »