Festivals de Calonge

From the blog

Nit Mediterrània

El vincle dels artistes catalans que actuaran aquesta nit transportaran al públic i explicaran a través de la música, el vincle i la força de la nostra identitat i cultura mediterrània.

CRIS JUANICO

Cris Juanico és un músic menorquí que ha va ser membre i un dels compositors de Ja t’ho diré, i actualment forma part de Menaix a Truà i també edita treballs en solitari.
F(a)usta és el seu darrer treball en solitari. És la suma de dos mots, sort i fusta, que s’uneixen per donar nom a un disc carregat de significat. Fusta, corda i veu són els tres colors d’aquesta proposta de Cris Juanico. Deu cançons noves interpretades com un agraïment a la música mediterrània, traçades amb una sonoritat contemporània que descriuen paisatges, reflexions i emocions. Miquel Àngel Aguiló és el compositor encarregat d’arranjar les cançons de l’àlbum per a quartet de corda.
El disc s’ha teixit amb les cordes i el cos de la fusta de dos violins, viola, violoncel, contrabaix i guitarra que es fonen amb la veu vellutada i plena de l’artista menorquí. Una proposta nova, diferent, càlida i rica en textures per dibuixar un discurs positiu i carregat de sentit.

LES ANXOVETES

Les Anxovetes és un grup d’havaneres de Girona format íntegrament per veus femenines. El propòsit del grup és cantar les havaneres clàssiques i tradicionals, d’una manera fresca i amb
el toc d’originalitat que li proporcionen les veus femenines. El seu èxit es deu gràcies a la seva mirada renovadora i a les seves veus, que empasten a la perfecció.
El grup està format per Tona Gafarot (veu greu), Montse Ferrer moner (veu aguda/mitja) i Marta Pérez (veu aguda/mitja). El grup és maridat pel guitarrista Xicu Rovira i el contrabaixista Xevi Pasqual.
El seu darrer treball discogràfic es titula “En fresc” i inclou temes clàssics de l’havanera, de Josep Lluís Ortega Monasterio (La balada d’en Lucas, El Canó de Palamós i Tornaré) de Josep Bastons, Narcisa Oliver, Antònia Vilàs o Carles Casanovas.
Des del seu debut, han fet diverses cantades dins i fora les fronteres catalanes, juntament amb Port-Bo, Neus Mar o Arjau, entre d’altres.

Fes-te soci dels FMC

  Perquè cal fer-se soci/sòcia? – El fet de soci/sòcia implica un gran estalvi en l’accés als concerts, més que no pas pagant l’entrada de cada concert per separat. – Tindràs accés gratuït a tots els espectacles dels Festivals que, recorda-ho, no només seran a l’estiu, sinó durant tot l’any.[…]

Llegir-ne més »