Festivals de Calonge

From the blog

PRÒXIMS Calonge. Mishima, La Iaia XXL, Standstill, Sisa&Portet&Oliver i Halldor Mar

Mishima. Després de tocar per darrera vegada L´amor feliç (2012) en dos memorables concerts a la Sala Apolo de Barcelona, Mishima han tret a la llum el seu nou àlbum, L´ànsia que cura, publicat el 25 de març. Enregistrat durant el mes de gener a Black Box Recording
Studios, un estudi situat a la regió d´Anjou, prop de la vall del Loira ( França) per on han passat entre d´altres , Shellac, The Wedding Present, The Ex, Diabologum o Miossec, conté una dotzena de cançons que David Carabén, Marc Lloret, Dani Vega, Xavi Caparrós i Alfons Serra han gravat amb l´ajut de l´alemany Peter Deimel, eginyer de so i/o productor amb The Kills, Anna Calvi o dEUS. Un disc, el setè en la seva trajectòria, que il.lumina de pop la clàssica intensitat del quintet barceloní i del qual podrem gaudir en directe al Fectival Pròxims Interludi. Al seu quinzè aniversari com a banda , l´Ansia que cura significa un nou punt d´inflexió en una de les trajectòries més gratificants del pop fet aquí.
Sisa&Portet&Oliver presenten Col·lectiu Eternity. Representen tres exemples evidents de l´individu que ha sabut fer-se entendre, que ha sabut exposar amb una gamma molt generosa de recursos les pròpies idees estètiques, i que ha exercit la llibertat creativa deixant un repertori magnífic que mai ha parat d´augmentar. Entre els tres sumen prop de quatre-centes cançons, tot un univers que, en realitat, són tres de diferents units per un fil invisible que els mes agosarats denominen tradició i que ells van redescobrir treballant per l´espectacle que, el passat 12 de setembre, va inaugurar la darrera edició del Mercat de Música Viva de Vic. Un concert sense precedents que, abans fins i tot de l´aplaudiment unànime de crítica i públic, ja havia engendrat plans de futur. Sisa, Portet i Oliver, tots tres damunt d´un escenari, amenaçaven amb fer-se nosa però han acabat com marrecs a una pastisseria inventant la música dels astres que podrem gaudir al Pròxims Interludi.
La Iaia XXL. La iaia presenta a Calonge la versió XXL del seu nou disc On és la màgia? (Música Global, 2014), una proposta totalment nova que neix gràcies a la col.laboració establerta amb la cobla Bisbal Jove. En total, quinze músics dalt l´escenari desgranant el repertori del nou treball del trio osonenc vestit amb una sonoritat espectacular gràcies als arranjaments fets per Xavier Molina. A iaia són Ernest Crusats (guitarra i veu), Jordi Casadesús ( guitarra, baix , teclats, samplers, xilofon i iPad) i Jordi Torrents ( bateria i percussions). La iaia ha rebut el premi Grup revelació segons el públic i la crítica als Premis Enderrock 2011 i 2012, respectivament, i van ser guanyadors del concurs Sona 9 el 2010. La cobla Bisbal Jove neix el 1990 amb músics formats a l´Escola de Cobla Conrad Saló de la Bisbal d´Empordà, fundada l´any 1981. El repertori de la Bisbal Jove inclou sardanes, oficis solemnes, cercaviles, balls vuitcentistes, concerts pedagògics, enregistraments, aplecs i concerts de música per a cobla. La cobla Bisbal Jove aposta per la barreja de tradició i innovació i per acostar la cobla a nous públics, a través de la fusió amb diferents gèneres musicals i les col.laboracions amb artistes de tot tipus.
Standstill. Dentro de la luz és el setè disc de Standstill, el quart en castellà, un disc amb cançons lluminoses, menys malenconiós i més vitalista. Dentro de la luz, es pregunta com interfereix l´amor, quin sentit té i el lloc que ocupa en les nostres vides. Només si un és capaç de (re)conèixer-se a si mateix, pot posar l´amor en el lloc adequat i ser capaç d´estimar. El disc, per tant, acaba sent una celebració per trobar-se aquesta altra persona, obrint així un to i una perspectiva de renaixença, d´esperança i d´espiritualitat. D´alguna manera, aquesta reivindicació de puresa, i aquesta lluita contra els foanments conservadors i materialistes apel.len a una mena de revolució pendent, més solitaria, profunda i difícil.
Halldor Mar. Presentació del nou disc de Halldor Mar, Winds, en que l’artista islandès reinterpreta els principals temes d’artistes com Joan Manuel Serrat, Jaume Sisa o Raimon entre d’altres. El disc que va sortir a la venda el passat 6 de maig ha rebut una acollida espectacular i el talent tant d’en Halldor com dels musics que l’acompanyaran en directe, assegura un concert de primer nivell. Halldor Mar ha anat del particular al general, del concret a l’abstracte. Enamorat d’una terra, una cultura i uns costums, aquest islandès afincat a Catalunya, a Winds ha fet seves cançons que van ser cantades com una metàfora de l’esperança que va sorgir a mitjans dels anys 70 en els cors de moltes persones, abans de l’arribada de una llibertat que va ser escamotejada durant massa anys.

Fes-te soci dels FMC

  Perquè cal fer-se soci/sòcia? – El fet de soci/sòcia implica un gran estalvi en l’accés als concerts, més que no pas pagant l’entrada de cada concert per separat. – Tindràs accés gratuït a tots els espectacles dels Festivals que, recorda-ho, no només seran a l’estiu, sinó durant tot l’any.[…]

Llegir-ne més »